Skip to content

Polityka Prywatności

Twoja prywatność jest dla nas ważna.

Chcielibyśmy, abyś czuł się fajnie powierzając nam swoje dane, gdy odwiedzasz naszą stronę internetową, zapisujesz się do naszego newslettera lub w jakikolwiek sposób współpracujemy.

Pozwól nam wyjaśnić, jakie dane o Tobie zbieramy i co z nimi robimy. Korzystając z naszych usług, wyrażasz zgodę na wykorzystywanie przez nas Twoich danych zgodnie z niniejszą polityką prywatności. Jeśli chcesz dowiedzieć się więcej o naszym gromadzeniu i używaniu tylko plików cookie, sprawdź politykę cookies CodeCool.

O nas i niniejszych zasadach

My, Codecool Poland, jesteśmy administratorem Twoich danych osobowych, które otrzymujemy podczas korzystania z naszych Usług.

Nazwa: Codecool Poland Sp. z o.o.
Adres: ul. Jerozolimskie 100, 02-017 Warszawa
Telefon: 00 48 600 558 114
E-mail: hello@codecool.com

Niniejsza Polityka prywatności wyjaśnia:

  • kiedy zbieramy dane o Tobie,
  • co zbieramy,
  • dlaczego to zbieramy,
  • jak sobie z tym radzimy,
  • z kim się tym dzielimy,
  • gdzie je przetwarzamy,
  • jaki masz wybór i jakie masz prawa.

Aby uzyskać więcej informacji na temat naszej Polityki prywatności lub przetwarzania przez nas Twoich danych, prosimy o kontakt pod adresem hello@codecool.com. Możesz również poprosić nas o usunięcie Twoich danych w każdej chwili.

Gromadzenie danych - co i jak

Ta sekcja wyjaśnia:

  • kiedy oraz
  • jakie dane zbieramy o Tobie.

Twoje dane możemy otrzymać:

  1. kiedy nam je dajesz,
  2. kiedy zbieramy je automatycznie, albo
  3. gdy trzecia strona dostarcza je do nas.

Przyjrzyjmy się każdemu z tych przypadków.

  1. Posiadamy Twoje dane, gdy:
    • Wyślesz nam wiadomość: Jeśli wyślesz nam wiadomość wypełniając formularz na stronie, prosimy o podanie informacji o Tobie (imię i nazwisko, adres e-mail, numer telefonu, firma i kraj) oraz o charakterze zapytania.
    • Wyślesz nam maila: Jeśli wyślesz nam wiadomość e-mail, wraz z informacjami zawartymi w wiadomości e-mail otrzymamy również Twój adres e-mail.
    • Zadzwonisz do nas: Jeśli zadzwonisz do nas, wraz z informacjami zawartymi w rozmowie otrzymamy również Twój numer telefonu.
    • Zapiszesz się do naszego newslettera: Jeśli zapiszesz się do naszego newslettera, otrzymamy Twoje imię i nazwisko oraz adres e-mail.

    Upewnij się, że wszystkie podane przez Ciebie dane osobowe są dokładne i aktualne. Jeśli są jakieś zmiany, wyślij nam aktualizację na adres hello@codecool.com.

  2. Możemy również gromadzić dane, gdy:
    • Odwiedzasz naszą stronę internetową lub odbierasz i wchodzisz w interakcję z naszą komunikacją marketingową i reklamami na naszej i innych stronach internetowych: możemy automatycznie rejestrować Twoją aktywność na serwerach internetowych, reklamowych i marketingowych zarządzanych przez nas lub przez stronę trzecią w naszym imieniu.

    Przykładowo możemy otrzymać:

    • Identyfikatory online zwykle przechowywane w plikach cookie na Twoim urządzeniu >> Więcej informacji można znaleźć w naszej Polityce dotyczącej plików cookie
    • Inne dane śledzenia, takie jak piksele śledzące i szczegóły konfiguracji przeglądarki (np. Typ przeglądarki, lista zainstalowanych wtyczek i lista zainstalowanych czcionek)
    • Informacje o treści, komunikacji marketingowej i reklamach, które przeglądasz i z którymi wchodzisz w interakcje (na przykład, jeśli klikniesz baner Codecool)
  3. Możemy również otrzymywać informacje o Tobie od partnerów zewnętrznych, takich jak:
    • Dostawcy usług online, z których korzystamy (na przykład dostawcy usług bezpieczeństwa)
    • Inne strony trzecie, z których korzystasz (na przykład Facebook): Możemy otrzymywać informacje, na które wyraziłeś zgodę, jeśli wyraziłeś zgodę, aby dostawca, którego odwiedzasz, mógł przesyłać nam informacje o Tobie.

Wykorzystanie danych - dlaczego i jak

Ta sekcja wyjaśnia, dlaczego i jak możemy wykorzystywać dane, które zbieramy o Tobie.

Możemy wykorzystywać dane połączone z dowolnego źródła wyjaśnionego w sekcji „Gromadzenie danych” powyżej do celów wyjaśnionych w niniejszej Polityce prywatności. (Na przykład możemy wspólnie przetwarzać informacje, które zebraliśmy od Ciebie oraz z Twoich wizyt na naszej stronie internetowej).

Możemy wykorzystywać Twoje dane do:

  • Zrozumienia, ulepszania naszych istniejących usług oraz doświadczenia użytkownika z ich używania, a także opracowywanie nowych: na przykład możemy wykorzystywać dane do optymalizacji interfejsów użytkownika oraz do naprawiania błędów.
  • Personalizacji naszych usług dla Ciebie: na przykład możemy wykorzystać Twój adres lokalizacji do wyświetlania treści odpowiednich dla Twojego obszaru lub możemy polecić lub pomóc Ci odkryć nowe media społecznościowe.
  • Marketingu i komunikacji: aby odpowiedzieć na Twoje pytania i zapytania, wysyłać Ci informacje, aktualizacje, aktualności i nasz biuletyn, prosić Cię o przekazanie opinii lub referencji, udział w ankietach badawczych lub wydarzeniach lub w celu kierowania i personalizowania naszej komunikacji marketingowej na naszych stronach internetowych.

Możesz zdecydować, czy chcesz otrzymywać od nas wiadomości, czy nie, a także czy chcesz, abyśmy przechowywali i uzyskiwali dostęp do plików cookie związanych z Twoimi wizytami w witrynie, czy nie.

Jeśli przekażesz nam swoje dane, możesz otrzymywać od nas bezpośrednią komunikację. Jeśli później zdecydujesz się nie otrzymywać od nas wiadomości e-mail, możesz wyłączyć komunikację marketingową, postępując zgodnie z instrukcjami lub linkiem „anuluj subskrypcję” w naszych e-mailach marketingowych lub wysyłając oświadczenie na adres hello@codecool.com. Postaramy się rozpatrzyć Twoją prośbę tak szybko, jak to będzie praktycznie możliwe, w ciągu 3 dni roboczych. Pamiętaj, że nadal będziemy wysyłać Ci e-maile związane z naszą umową lub Twoimi zapytaniami, nawet jeśli zrezygnujesz z otrzymywania e-maili marketingowych.

Aby zapewnić spersonalizowaną obsługę na naszych stronach internetowych, otrzymasz od nas pliki cookie. Jeśli zdecydujesz, że nie zezwalasz nam na przechowywanie i uzyskiwanie dostępu do plików cookie, które nie są niezbędne do świadczenia naszych witryn internetowych, możesz odpowiednio zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Wykluczając używanie plików cookie, akceptujesz, że działanie strony internetowej nie jest kompletne.

Więcej informacji na temat korzystania z plików cookie można znaleźć w naszej Polityce dotyczącej plików cookie.

Twoje prawa

Twoje dane przetwarzamy na czas nieokreślony. W każdej chwili możesz zażądać informacji dotyczących obsługi oraz zażądać usunięcia swoich danych bez żadnego wyjaśnienia. W takim przypadku musisz wycofać swoją rejestrację i cofnąć zgodę, wysyłając oświadczenie na adres hello@codecool.com. Jeśli zażądasz usunięcia swoich danych, usuniemy je w ciągu 3 dni roboczych.

Zgodnie z RODO przysługuje Ci prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego ochrony danych osobowych, jakim jest w Polsce Prezes Urzędu Ochrony Danych Osobowych, Biuro Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, ul. Stawki 2, 00-193 Warszawa